Portfolio haarstyling

Wat kan ik voor u betekenen?

Van harte gefeliciteerd! Gaat u binnenkort trouwen en bent u nog op zoek naar een haarstylist en visagist voor uw bruiloft? Dan spreken wellicht mijn diensten u aan. Ik ben Agneta Kasdjo een allround make-up artist/haarstylist werkzaam in de regio’s Gelderland en Utrecht, met 2 jaar ervaring in bridal visagie en +/-1 jaar ervaring in bridal hairstyling.

Visagie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds juli 2017 ben ik officieel werkzaam als visagist en dit doe ik professioneel met luxe, verzorgende, langhoudende make-up van het merk Roma Essential Professional. In 2016 volgde ik een allround visagie opleiding bij FeelGoodVisagie en zo begon mijn reis om een professionele make-up artist te worden. Bij FeelGoodVisagie leerde ik make-up technieken in gala- ,glamour-,editorial-, tv-, mannen- en bridal make-up. Ik leerde het huid te analyseren en welke huid- en cosmetica producten te gebruiken bij deze huidtype. Bijvoorbeeld welke huidverzorging en make-up ik moet gebruiken bij iemand met een normale-, droge-, gemengde-, gevoelige-, vette-, of rijpe huid. Ik leerde de kleurenwiel toe te passen en werken met belichting. Ik leerde welke huidcrème, oogschaduw kleuren, foundation, blush, lipstick kleur enz. ik moet gebruiken bij het gezichtsvorm, de oogkleur, het huidtype en huidtint van de klant. Ik leerde opmaken met een tijdslimiet, zodat de klant binnen de gegeven tijd helemaal naar wens opgemaakt is.

Nadat ik mijn opleiding had afgerond in februari 2017, ben ik eerst freelance visagie werk gaan doen om werkervaring op te doen. Ik vond voornamelijk opdrachten in bruiloften en bridal fotoshoots. Hierna kwam de grote stap om met die ervaring voor mezelf te beginnen. In juli 2017 was het zover, en ben ik als zelfstandige ondernemer onder de naam ASKvisagie te boeken voor mijn diensten. Met de make-up technieken die ik geleerd heb kan ik u professioneel opmaken in verschillende bridal stijlen bijvoorbeeld gala, glamour, soft glam, naturel, etc………Voor bruiden gebruik ik verzorgende glowing langhoudende make-up, zodat uw visagie tijdens en na de bruiloft nog mooi en stralend uitziet. Ik zal uw wensen professioneel en accuraat uitvoeren, zodat u net zo mooi eruitziet als het plaatje in uw in gedachten.

 

Hairstyling

In 2018 volgde ik bij FaceFactAcademy volgde een allround hairstyling opleiding en leer ik professioneel fashion en editorial kapsels maken. Omdat ik grotendeels al werkzaam was als bridal visagist, wilde ik ook graag het haar van de bruid opmaken. Dus besloot ik na lang zoeken, me aan te melden voor een allround hairstyling opleiding bij FaceFactsAcademy in Arnhem. Ik hoopte bij deze opleiding de technieken te leren om prachtige bridal kapsels te maken, maar leerde juist heel ander technieken. Ik leerde high fashion en editorial kapsel maken, wat ontzettend leuk was om te leren en te doen, maar helaas geen bridal kapsels. December 2018 was ik klaar met de opleiding en ben ik kort daarna in contact gekomen met Bianca Duizer, bridal haireducator van DZHE haireducation. Ze gaf me de kans om bij haar workshops aanwezig te zijn en haar technieken te leren om prachtige bridal kapsels te maken.  DZHE en leerde in korte tijd prachtige bridal kapsels maken. DZHE  Omdat ik tijdens mijn opleiding en na mijn opleiding voornamelijk met lang- en medium lang haar heb gewerkt en ben ik me ook gaan specialiseren bruidskapsel voor medium tot lang haar. Mijn specialisatie is het maken van opsteekkapsels, zoals opsteekkapsels met een combinatie van vlechtwerk, krullen en 3Dtechnieken. Ook maak ik big and bold kapsels, deze zijn zeer populair bij Arabische of Aziatische bruiloften, en warrige nonchalante kapsels, denk maar aan bohemian/Ibiza style bruiloften.

Het kan zo zijn dat u dun, kort of medium lang haar heeft en dat u een volle gekrulde kapsel wil of een big and bold kapsel. Dit is voor mij geen probleem. Om deze kapsel te realiseren werk ik met one day hairextensions. De hairextensions maak ik op maat en kleur, naar de gewenste volume en lengte en zet ik in het haar vast met haarschuifjes. De hairextensions zijn bedoeld voor 1 dag gebruik en kunt u ze de volgende dag zelf los maken. Het voordeel hiervan is dat uw haar de gewenste volume en lengte krijgt, zonder het gedoe van permanente hairextensions. Wat voor kapsel u ook in gedachten heeft, ik zal deze professioneel met zorg en precisie maken, zodat u op uw bruiloft kunt feesten en genieten van een prachtige kapsel, die comfortabel aanvoelt en niet uit elkaar valt bij de eerste beste windvlaag.

Om goed te kunnen begrijpen wat uw wensen zijn voor de visagie en kapsel en ook om elkaar beter te leren kennen, zal ik 3 weken voor de bruiloft een afspraak met u maken voor een kennismakingsgesprek en proefsessie.

 

De proefsessie

Iedere bruid heeft een visie hoe hij of zij eruit wil zien op die ene speciale dag. Tijdens de proefsessie zal ik uitgebreid de tijd nemen om deze visie werkelijkheid te maken. Eerst zal er een intake gesprek plaats vinden, zodat ik uw wensen en maak ik een plan voor de grote dag. Ook kijk ik naar de conditie van uw haar en huid en geef ik u verzorgings tips. Hierna zal ik de  kapsel en make-up die we besproken hebben bij u uitwerken. Ik zal uw haar zo stylen dat uw kapsel de hele dag mooi, stevig en comfortabel blijft zitten. Uw make-up breng ik professioneel aan met glowing luxe verzorgende cosmetica van het merk Roma Essential Professional. Ik zal uw visagie met zorg en precisie aanbrengen en zo punctueel mogelijk proberen de look na te maken die u wilt. Aan het eind van de proefsessie overhandig ik u een facechart. Hierop staan alle aantekeningen over uw kapsel en visagie tijdens de proefsessie. De facechart dient als een herinnering over uw proefsessie, bijvoorbeeld welke cosmetica producten gebruikt waren en hoe uw kapsel en visagie eruit zagen. De proefsessie kom ik 3 weken voor de bruiloft, op de afgesproken locatie verzorgen en zal ongeveer 3 uur duren.

En wilt u bij uw proefsessie ook een proefsessie voor uw schoonmoeder, moeder, vriendinnen, bruidsmeisjes? Dat kan!. Voor hen is er ook de mogelijkheid om een proefsessie te boeken en deze zal ongeveer 30 minuten duren. Ook heb ik speciaal voor bruiden een voordeelpakket, waarbij er tijdens de proefsessie naast de bruid ook nog 2 extra gasten opmaakt kunnen worden, met de keuze visagie of haarstyling.

De haarstyling voor bruiloftsgasten zal +/- 30 minuten duren en bestaat uit simpele kapsels zoals kapsels met krullen en vlechtwerk  of opsteekkapsels. De visagie duurt ook 30 minuten en bestaat uit een naturel make-up, een simple glam make-up, of een dag make-up.

 

De Trouwdag

En nu zijn we aangekomen bij de grote dag. Ik kom op het afgesproken tijdstip en locatie u en uw bruiloftsgasten (als zij ook geboekt hebben) opmaken. Voorafgaand aan deze dienst, hebben we bij uw proefsessie de kapsel en visagie al besproken en uitgewerkt. Dit is het moment dat ik u officieel voor de laatste keer ga opmaken in het perfecte plaatje naar uw visie. Uw kapsel en visagie zal ik vandaag opnieuw zo punctueel mogelijk proberen na te maken. Ik zorg ervoor dat u op deze dag gaat stralen met luxe glowing, waterproof en lang houdende make-up en dat u zorgeloos kunt feesten met een mooie stevige kapsel. Ook uw bruiloftsgasten zal ik met zorg en precisie opmaken, zodat zij net als u de hele dag picture perfect erbij lopen.

Afscheid

Lieve bruid,

​Met veel plezier heb ik uw visagie en haarstyling mogen verzorgen, maar nu zit mijn dienst erop en is het moment aangebroken om afscheid van u te nemen. Ik wens u heel veel geluk en liefde samen, veel feest plezier en maak er een onvergetelijke dag van. En mocht het zo zijn dat u weer gebruik wilt maken van mijn diensten dan hoor ik dat graag.

Hartelijke groeten en tot ziens,

ASK Visagie en Hairstyling

“Voor de mooiste look and feel, just ASK and I will create”

Visagie 1 uur  € 80

– Glamour

– Party

– Festival

– Gala

– TV make-up

– Vintage

 

Visagie 30min  € 50

– Naturel make-up

– Dag make-up

– Simple Glam make-up

– Mannen make-up


– Haarstyling 30 min. € 50

– Haarstyling 60 min. € 70

– Na 60 min reken ik per 30 min €10 extra


Bridal voordeelpakket €350

– Intake gesprek duur 30min

– Proefsessie bruid  duur 3uur

– Proefsessie 2 gasten ( keuze uit visagie of haarstyling, sessie van 30min.)

– Visagie en haarstyling bruid op de trouwdag op locatie duur 3uur

– Haar accessoires inbegrepen

– Bridal goodie bag (keuze uit 1 Cashmere of Essential lipstick, proefmonster Roma Essential Skin care)

– 10% korting op alle Roma Essential make-up en skincare producten

 

Bridal standaard pakket €150

– Visagie en haarstyling op de trouwdag op locatie, duur 3uur.

– Haar accessoires inbegrepen

– 10% korting op alle Roma Essential make-up en skincare producten

 

Bridal proefsessie €100

– Intake gesprek, duur 30min

– Visagie en haarstyling bruid, duur 3uur

– Haar accessoires inbegrepen

-10% korting op alle Roma Essential make-up en skincare producten

 

Bruiloftgasten €50

– Keuze uit  visagie of haarstyling van 30 min.

– 10% korting op alle Roma Essential make-up en skincare producten

 

– Tiara klein  €10 borg  €20

– Tiara groot  €15  borg  €20

– Haarsierraad  €10 borg  €20

– Haarextensions 1 dag €25/ Borg haarextensions  €50

 

* Bij het niet inleveren of beschadiging aan deze accessoires zal de borg ingehouden worden
* Alle tarieven zijn inclusief btw (21%) & exclusief reiskosten 0,19 ct/km
Algemene Voorwaarden
Algemene Voorwaarden – ASK Visagie

Inhoudsopgave:
Artikel 1 – Definities
Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer
Artikel 3 – Toepasselijkheid
Artikel 4 – Het aanbod
Artikel 5 – De overeenkomst
Artikel 6 – Herroepingsrecht
Artikel 7 – Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd
Artikel 8 – Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en kosten daarvan
Artikel 9 – Verplichtingen van de ondernemer bij herroeping
Artikel 10 – Uitsluiting herroepingsrecht
Artikel 11 – De prijs
Artikel 12 – Levering en uitvoering
Artikel 13 – Klachtenregeling
Artikel 14 – Annulering

 

 

Artikel 1 – Definities
In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
1. Aanvullende overeenkomst:
een overeenkomst waarbij de consument producten, digitale inhoud verwerft in verband met een overeenkomst op afstand en deze zaken, digitale inhoud door de ondernemer worden geleverd of door een derde partij op basis van een afspraak tussen die derde en de ondernemer;
2. Bedenktijd:
de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;
3. Consument:
de natuurlijke persoon die niet handelt voor doeleinden die verband houden met zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit;
4. Dag: kalenderdag;
5. Digitale inhoud: gegevens die in digitale vorm geproduceerd en geleverd worden;
6. Duurovereenkomst: een overeenkomst die strekt tot de regelmatige levering van zaken, diensten en/of digitale inhoud gedurende een bepaalde periode;
7. Duurzame gegevensdrager: elk hulpmiddel – waaronder ook begrepen e-mail – dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging of gebruik gedurende een periode die is afgestemd op het doel waarvoor de informatie is bestemd, en die ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt;
8. Herroepingsrecht: de mogelijkheid van de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
9. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten, (toegang tot) digitale inhoud op afstand aan consumenten aanbiedt;
10. Overeenkomst op afstand: een overeenkomst die tussen de ondernemer en de consument wordt gesloten in het kader van een georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten, digitale inhoud, waarbij tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend of mede gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;
11. Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte hoeven te zijn samengekomen.

Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer
ASK Visagie
Batouwse Singel 121
4033KS Lienden
Telefoonnummer: 0627592188
E-mailadres: info@askvisagie.nl
KvK-nummer: 72001194.
Btw-identificatienummer: NL002433968B65

Artikel 3 – Toepasselijkheid
1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand tussen ondernemer en consument.
2. Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, is de tekst van deze algemene voorwaarden te lezen op de website door de consument.

3. Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan van de tekst van deze algemene voorwaarden langs elektronische weg worden kennisgenomen door de consument.

Artikel 4 – Het aanbod
1. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.
2. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten, digitale inhoud en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken. Als de ondernemer gebruik maakt van afbeeldingen, zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten, diensten en/of digitale inhoud. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden de ondernemer niet.

Artikel 5 – De overeenkomst
1. De overeenkomst komt, onder voorbehoud van het bepaalde in lid 4, tot stand op het moment van aanvaarding door de consument van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.
2. Indien de consument het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigt de ondernemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet door de ondernemer is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.
3. Indien de overeenkomst elektronisch tot stand komt, treft de ondernemer passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de elektronische overdracht van data en zorgt hij voor een veilige webomgeving. Indien de consument elektronisch kan betalen, zal de ondernemer daartoe passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.
4. De ondernemer kan zich binnen wettelijke kaders – op de hoogte stellen of de consument aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst op afstand. Indien de ondernemer op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.
5. De ondernemer zal uiterlijk bij levering van het product, de digitale inhoud aan de consument de volgende informatie meesturen:
a. het bezoekadres van de vestiging van de ondernemer waar de consument met klachten terecht kan;
b. de prijs met inbegrip van alle belastingen van het product,of digitale inhoud; voor zover van toepassing de kosten van aflevering; en de wijze van betaling, aflevering of uitvoering van de overeenkomst op afstand;

Artikel 6 – Herroepingsrecht
Bij producten:
1. De consument kan een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van minimaal 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. De ondernemer mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten.
2. De in lid 1 genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat de consument, of een vooraf door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product heeft ontvangen, of:
a. als de consument in eenzelfde bestelling meerdere producten heeft besteld: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het laatste product heeft ontvangen. De ondernemer mag, mits hij de consument hier voorafgaand aan het bestelproces op duidelijke wijze over heeft geïnformeerd, een bestelling van meerdere producten met een verschillende levertijd weigeren.
b. als de levering van een product bestaat uit verschillende zendingen of onderdelen: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen;
c. bij overeenkomsten voor regelmatige levering van producten gedurende een bepaalde periode: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het eerste product heeft ontvangen.

Artikel 7 – Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd
1. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts uitpakken in de mate die nodig is om de aard en de kenmerken van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen.
2. De consument is alleen aansprakelijk voor waardevermindering van het product die het gevolg is van een manier van omgaan met het product die verder gaat dan toegestaan in lid 1.

Artikel 8 – Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument bij producten en kosten daarvan
1. Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, meldt hij dit binnen de bedenktermijn door middel van een email aan de ondernemer.
2. Zo snel mogelijk, maar binnen 14 dagen vanaf de dag volgend op de in lid 1 bedoelde melding, zendt de consument het product terug, of overhandigt hij dit aan (een gemachtigde van) de ondernemer. Dit hoeft niet als de ondernemer heeft aangeboden het product zelf af te halen. De consument heeft de terugzend termijn in elk geval in acht genomen als hij het product terugzendt voordat de bedenktijd is verstreken.
3. De consument zendt het product terug met alle geleverde toebehoren, indien redelijkerwijs mogelijk in originele staat en verpakking, en conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
4. Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument.
5. De consument draagt de rechtstreekse kosten van het terugzenden van het product.
6. Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, worden alle aanvullende overeenkomsten van rechtswege ontbonden.

Artikel 9 – Verplichtingen van de ondernemer bij herroeping artikel 8
1. Als de ondernemer de melding van herroeping door de consument op elektronische wijze mogelijk maakt, stuurt hij na ontvangst van deze melding onverwijld een ontvangstbevestiging.
2. De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt.
3. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.
4. Als de consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft de ondernemer de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.

Artikel 10 – Uitsluiting herroepingsrecht
De ondernemer kan de navolgende producten en diensten uitsluiten van het herroepingsrecht, maar alleen als de ondernemer dit duidelijk bij het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld:
1. Verzegelde/gesloten producten die om redenen van hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling/verpakking na levering is verbroken;

Artikel 11 – De prijs
1. Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw-tarieven.
2. In afwijking van het vorige lid kan de ondernemer producten of diensten waarvan de prijzen gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markt en waar de ondernemer geen invloed op heeft, met variabele prijzen aanbieden. Deze gebondenheid aan schommelingen en het feit dat eventueel vermelde prijzen richtprijzen zijn, worden bij het aanbod vermeld.
3. Prijsverhogingen binnen 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien zij het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen.
4. Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien de ondernemer dit bedongen heeft en:
a. deze het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen; of
b. de consument de bevoegdheid heeft de overeenkomst op te zeggen met ingang van de dag waarop de prijsverhoging ingaat.
5. De in het aanbod van producten genoemde prijzen zijn inclusief btw. tenzij anders is vermeld.

Artikel 12- Levering en uitvoering
1. De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.
2. Als plaats van levering geldt het adres dat de consument aan de ondernemer kenbaar heeft gemaakt.
3. Met inachtneming van hetgeen hierover in artikel 4 van deze algemene voorwaarden is vermeld, zal de ondernemer geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren, tenzij een andere leveringstermijn is overeengekomen. Indien de bezorging vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de consument hiervan uiterlijk 30 dagen nadat hij de bestelling geplaatst heeft bericht. De consument heeft in dat geval het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden.
4. Na ontbinding conform het vorige lid zal de ondernemer het bedrag dat de consument betaald heeft onverwijld terugbetalen.
5. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij de ondernemer tot het moment van bezorging aan de consument of een vooraf aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

Artikel 13- Klachtenregeling
Klachtenprocedure
ASK Visagie beschikt over een klachtenprocedure.
Indien de klant klachten heeft aangaande praktische zaken, dan kan hij/zij deze rechtstreeks mailen aan
info@askvisagie.nl. Ik neem z.s.m. hierover contact op, in ieder geval binnen 2 weken. Klachten worden binnen 4 weken afgehandeld.

Artikel 14- Annulering
Indien het bestelde artikel nog niet verzonden is, kunt u in overleg de bestelling annuleren.

Contact Our
Support
Team.
Didn’t find what you needed? No problem! Ask your questions and our support team will respond as soon as possible.